Za nami już połowa zajęć, w ramach warsztatów pełnych smaku. Tym razem w kulinarną podróż zabraliśmy przedstawicielki KGW “Zakrzewianki” oraz KGW “Łękawica”.

Spotkania odbyły się w dniach 19 i 23 marca w miejscowości Zakrzew w gminie Grabów nad Pilicą.

Tym razem Katarzyna Kosmala uczyła nasze panie przyrządzać: naleśniki z suszonymi pomidorami, serem i rukolą, kurczaka w orientalnej odsłonie, sałatkę z batatem i kurczakiem, pastę z selera z tymiankiem, ciasteczka Hamantasze oraz płynne “złoto”, czyli pachnące przyprawami złote mleko.

Tomasz Wodziński pomagał natomiast “okiełznać” trudną sztukę carvingu, zaś Ilona Samek – Baran “czarowała” lukrem.

 

  Zdjęcia: Katarzyna Kosmala, Ilona Samek – Baran, LGD “Puszcza Kozienicka”